Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 november 2013

Warren Buffetts tio favoritaktier

Warren Buffetts tio favoritaktier


De tio aktier som Warren Buffett och hans Berkshire Hathaway har som favoriter. Det är enorma investeringar i välkända företag.


Warren Buffett gillar att köpa stora aktieposter i kvalitativa företag som han anser är undervärderade, för att sedan hålla på aktierna till att han anser att värderingen har blivit den rätta. Hans Berkshire Hathaway måste precis som många andra företag varje kvartal rapportera in sina innehav till den amerikanska finansinspektionen. Nedan är Berkshire Hathaways tio största innehav, den sista september.

10. Goldman Sachs (GS) - Berkshire Hathaways har fler fler än 13 miljoner aktier i Goldman Sachs som är värda omkring 2,1 miljarder dollar. Aktierna har han fått via warranter han via en investering för fem år sedan under finanskrisen.

9. DIRECTV (DTV) - Warren Buffetts företag är 36,5 miljoner aktier till ett värde av närmare 2,2 miljarder dollar, något mindre än de 37,3 miljoner han ägde för ett kvartal sedan. Namnet kanske inte säger så mycket i Sverige, men det säljer abonnemang på satellit-tv.

8. U.S. Bancorp (USB) - I denna bank har Berkshire ökat sitt innehav under kvartalet, till 79,1 miljoner aktier, vilka är värda nästan 2,9 miljarder dollar.

7. Exxon Mobil (OXM) - Ett av de största oljebolagen i världen och det är en helt ny investering som nu består av 40,1 miljoner aktier till ett värde av 3,4 miljarder dollar. Berkshire minskade samtidigt sitt innehav i ConocoPhillips.

6. Wal-Mart (WMT) - I denna välkända detaljhandelskedja ägs 49,2 miljoner aktier till ett värde av 3,6 miljarder dollar.

5. Protetor & Gamble (PG) - Ett oförändrat innehav  som består av 52,8 miljoner aktier värda nästan 4 miljarder dollar.

4. American Express (AXP) - I detta kreditkortsföretag äger Berkshire 151,6 miljoner aktier till ett värde av 11,4 miljarder dollar.

3. International Business Machines (IBM) - I detta enorma IT-företag äger Berkshire 68,1 miljoner aktier till ett värde av 12,6 miljarder dollar.

2. Coca-Cola (KO) - Läsk- och dryckesföretaget är ett av de Buffetts mest välkända innehav. Berkshire har 400 miljoner aktier till ett värde av 15,2 miljarder dollar.

1. Wells Fargo (WFC) - En av USAs absolut största banker, där Berkshire äger 463,1 miljoner aktier till ett värde av hela 19,1 miljarder dollar.

Läs även: Berkshire Hathaways bolagsstämma på 2 minuter

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss