Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 juli 2021

Vimian får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Vimian får neutral rekommendation av Affärsvärlden


Affärsvärlden ger i en analys av Vimian en neutral rekommendation efter att miljardnoteringen har stigit i värde på aktiemarknaden.


Vimian är en koncern inom djursjukvård inom områden som medicinteknik, läkemedel, diagnostik och veterinärtjänster. För en månad sedan noterades företaget på First North efter att ha genomfört ett privat noteringserbjudande på 6 miljarder kronor. Aktien erbjöds då till 76 kr styck, igår stängde aktien på 105 kr.

Affärsvärlden publicerade igår en analys på Vimian och det blev en neutral rekommendation. Analystjänsten lyfter fram att företaget är oprövat och inte har samma långa bakgrund som Swedencare. Analytikern anser inte att värderingen är tilltalande.


Läs även: Börsveckan ger köprekommendation till fyra aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss