Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 september 2019

Vad analytikerna säger om börsnoteringen av EQT

Vad analytikerna säger om börsnoteringen av EQT


Private equity-jätten EQT noterar sig på Stockholmsbörsen den 24 september. Vi sammanställer vad analytikerna ger för rekommendationer gällande erbjudandet att köpa aktier.


Private equity-jätten EQT noterar sig på Stockholmsbörsen den 24 september och inför detta erbjuds aktier för omkring 13 miljarder kronor. Priset per aktie sätts inom intervallet 62-68 kr och sista teckningsdag är 20 september. Teckning kan göras online via SEB, Nordea och Avanza enligt bolagets information. Men hur ska då en investerare agera, vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden rekommenderar sina läsare att teckna aktier i erbjudandet, men det är inte en jättestark teckna-rekommendation.

“EQT går till börsen med en värdering i linje med sina noterade konkurrenter. Aktien är värd att teckna, men för att det ska vara intressant att hålla kvar den behöver den framgångsrika historien upprepas.”

Dagens Industri - Teckna och sälj

EQT:s rådgivarbanker uppges ha sålt in erbjudandet på nolltid till institutioner, vilket Dagens Industri konstaterar banar väg för en stark start på börsen. Men ser samtidigt en aktie som kommer att vara ett sömnpiller, något för aktörer som har mycket pengar att placera men lite fantasti.

"Spekulativt orienterade tecknar för att sälja, medan övriga investerare låter de institutionella förvaltarna slåss om aktierna."

 

Läs även: Köp Lindab och Kinnevik, men sälj Kindred

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Presentation av Rolling Optics vid notering

Presentation av Rolling Optics vid notering

Axel Lundvall, vd för Rolling Optics, presenterar verksamheten i samband med noteringen på First North. Rolling Optics utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering, baserat på egenutvecklad och patenterad teknologi inom mikrooptik.

Följ oss