Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

6 juni 2018

Vad analytikerna säger om Arion Bank inför börsnoteringen

Vad analytikerna säger om Arion Bank inför börsnoteringen


Isländska Arion Bank ska notera sig på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuds aktier till investerare. Vi sammanställer vad analytikerna anser att man bör göra.


Den isländska banken Arion Bank ska notera sig på Nasdaq Stockholm den 15 juni och inför det bjuds befintliga aktier ut till försäljning. Priset per aktie sätts inom intervallet 68-79 ISK. Teckningstiden pågår till och med den 13 juni. Men hur ska då en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna säger.

Dagens Industri - Teckna inte

Dagens Industri ger sina läsare rådet att avstå, även om man inte är direkt negativ, man håller tom dörren öppen för att riskvilliga kan köra teckna-sälj-strategin.

“Med tanke på hur mycket uppbackning börsnoteringen av Arion Bank har från investmentbanksleden vore det konstigt om det inte blev en lyckad notering. Teckna och sälj kan vara ett alternativ för den riskvillige.”

"Arion kan så småningom bli ett spännande tillskott bland de mindre bankerna på börsen. men svårbedömda utsikter och stort kursintervall överväger."

SvD Börsplus - Teckna inte

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att avstå. Man räknar på  caset och kommer fram till att det inte är någon intressant uppsida från priset i erbjudandet.

"Sätter vi generösa p/e 10 på vad vi gissar att Arion tjänar några år ut så blir vinstförmågan värd 6,20 kr per aktie inklusive ordinarie utdelningar. Ovanpå det kanske de kan dela ut 1 kr totalt under perioden?"

"Vi skulle hålla oss till de stora namnen i sektorn och avstå den här noteringen"

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Carbiotix - Intervju inför notering på Spotlight

Carbiotix - Intervju inför notering på Spotlight

Carbiotix utvecklar produkter och läkemedel som ökar produktionen av nyttiga bakterier från tarmen, för att bromsa den stigande kurvan av metabola och kroniska sjukdomar, till nytta för många människor och med stor marknadspotential. Genom att stabilisera tarmfloran och få den att producera rätt mängd metaboliter är förhoppningen att många av dessa sjukdomar kan förebyggas och behandlas. Intervju med vd Kristofer Cook i samband med bolagets IPO på Spotlight Stock Market.

Följ oss