Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 maj 2019

Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig

Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig


Fyra företag som ska notera sina aktier är vågenergiföretaget Eco Wave Power, batteriföretaget Nilar samt spelföretagen Vavel Game Studio och Mindark.


Eco Wave Power - Utvecklar vågenergikraftverk som man planerar att erbjuda via olika affärsmodeller, där det första redan är i drift. Bolaget ska nu göra en emission på 125-175 Mkr och notera sig på First North kring halvårsskiftet. Nasdaq arbetar hårt på att locka företag från runt om i världen att notera sig i Stockholm och detta är ett exempel från Israel. Se intervju med grundare och vd Inna Braverman.

Nilar - Det intressanta batteriföretaget meddelade för några dagar sedan att de tagit in 327 Mkr i en finansieringsrunda där Första AP-fonden och AFA Försäkringar var ledande investerare. Ska notera sig på First North inom ett år.

Vavel Game Studio - Spelutvecklare med närvaro i North Carolina, USA och Warszawa, Polen som ska lansera spelet Intergalactic War. Vavel har sedan tidigare planerat en notering i Sverige och Gold Town Games på NGM Nordic-MTF har tidigare investerat i Vavels spel. Nu ska man genomföra en transaktion som innebär att Gold Town Games samt dess aktieägare vardera bli ägare till 5 % av Vavel.

Mindark - Ett av de äldsta existerande svenska gamingföretagen, driver MMO-världen Entropia Universe. För 10-15 år sedan anlitade bolaget Credit Suisse för en börsnotering i London och senare var planen Nasdaq, men nu siktar man på Spotlight inom 18 månader.


Läs även: Spel, elfordon, lägenheter, järnmalm, kreditupplysning och diagnostik ska noteras

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Seamless Distribution System vid spridningsemission

Intervju med vd för Seamless Distribution System vid spridningsemission

Intervju med vd för Seamless Distribution Systems som presenterar verksamheten i samband med en spridningsemission. SDS, Seamless Distribution Systems AB, är ett svenskt mjukvaruföretag som tillhandahåller lösningar och tjänster för digital försäljning och distribution till privatpersoner genom mobiloperatörer i tillväxtländer. Företaget erbjuder sina företagskunder en komplett lösning för digital distribution och hantering av elektroniska transaktioner. SDS förvärvade eServGlobal i juli 2019. SDS-koncernen nu har kunder i alla delar av världen i mer an 50 länder och når över 500 miljoner mobilanvändare genom mer an 2 000 000 aktiva forsaljningsstallen. SDS har cirka 220 anställda i Sverige, Frankrike, Rumänien, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Indonesien, Sydafrika, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Följ oss