Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 januari 2013

Uppgång på 200 % i nynoterad aktie

Uppgång på 200 % i nynoterad aktie


Recyctec gjorde en nyemission där allmänheten erbjöds att investera under november och aktien listades sedan den 2 januari. Aktien har nu gått upp över 200 % från emissionskursen.


Fakta:

Recyctec Holding AB är listat på Aktietorget. Aktien heter RECY B.

Recyctec är ett företag som har tagit fram vad man skulle kunna kalla en reningsanläggning för glykol. Företagets affärsmodell är att de tar emot använd glykol och får betalt för det, sedan renar företaget glykolen, och säljer den.

Recyctec gjorde under november 2012 en nyemission som riktades till allmänheten till 3,95 kr per aktie. Den 2 januari 2013 listades företagets aktie
på Aktietorget och man kan inte säga annat än att aktien togs emot väl av marknaden. Aktiekursen stängde idag den 10 januari på 12,50 kr, dvs en uppgång på 216 %. Inte dåligt!

Vi har inte satt in oss djupare i företaget så någon åsikt om värderingen har vi inte. Men själva affärsidén är i alla fall klart intressant.

Se även den inspelade företagspresentationen
som gavs i samband med nyemissionen.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss