Tre e-sportföretag som ska noteras

Tre e-sportföretag som ska notera sig är GameCubed, eSports Pulze och G-loot.

GameCubed – Har ingått en bindande avsiktsförklaring att förvärva alla aktier i No Tidehunter AB, en spel- och e-sportsorganisation som driver E-sportlaget Alliance, som har lag som tävlar i Dota 2, Apex Legends, Super SmashBros.-serien och Fortnite. Noterar sig på Spotlight i april genom att överta QuickCools plats.

eSports Pulze – Verksamt inom e-sportssegmentet där man erbjuder spelare att tävla om prispengar och andra priser. Spelare på alla nivåer kan ansluta sig till automatiserade turneringar och utmaningar. Ska notera sig under 2020.

G-loot – En plattform för e-sport om pengar, samt så anordnar man turneringar som en form av marknadsföring för sin plattform, vilket på vägen även visade sig bli en intäktskälla då man kunde licensiera ut visningsrättigheterna. Bolaget har ett starkt momentum och har kunnat ta in allt större summor i privat miljö så det är oklart vad statusen på noteringsplanerna är.

Det tål även att påminnas om att en av de större e-sport-företagen redan finns noterat på Stockholmsbörsen i form av MTG. MTG består idag av e-sport och gaming, och företaget är mitt uppe i en process att hitta en köpare till gaming-verksamheten.

Läs även: 5 gamingföretag som ska notera sig under 2020