Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 februari 2020

Tre e-sportföretag som ska noteras

Tre e-sportföretag som ska noteras


Tre e-sportföretag som ska notera sig är GameCubed, eSports Pulze och G-loot.


GameCubed - Har ingått en bindande avsiktsförklaring att förvärva alla aktier i No Tidehunter AB, en spel- och e-sportsorganisation som driver E-sportlaget Alliance, som har lag som tävlar i Dota 2, Apex Legends, Super SmashBros.-serien och Fortnite. Noterar sig på Spotlight i april genom att överta QuickCools plats.

eSports Pulze - Verksamt inom e-sportssegmentet där man erbjuder spelare att tävla om prispengar och andra priser. Spelare på alla nivåer kan ansluta sig till automatiserade turneringar och utmaningar. Ska notera sig under 2020.

G-loot - En plattform för e-sport om pengar, samt så anordnar man turneringar som en form av marknadsföring för sin plattform, vilket på vägen även visade sig bli en intäktskälla då man kunde licensiera ut visningsrättigheterna. Bolaget har ett starkt momentum och har kunnat ta in allt större summor i privat miljö så det är oklart vad statusen på noteringsplanerna är.

Det tål även att påminnas om att en av de större e-sport-företagen redan finns noterat på Stockholmsbörsen i form av MTG. MTG består idag av e-sport och gaming, och företaget är mitt uppe i en process att hitta en köpare till gaming-verksamheten.


Läs även: 5 gamingföretag som ska notera sig under 2020

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Urb-it är ett logistikbolag för the last mile

Urb-it är ett logistikbolag för the last mile

Urb-it är ett logistikbolag som tar hand om leverans från butik till konsument och the last mile för e-handel. Företaget är idag verksamt i Paris, Lyon, London, Stockholm och Göteborg. Vd Kevin Kviblad presenterar verksamheten för investerare på ABGSC Investor Days.

Följ oss