Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 oktober 2013

Temperaturen stiger på noteringsmarknaden

Temperaturen stiger på noteringsmarknaden


Många intressanta företag söker sig till de mindre marknadsplatserna samtidigt som temperaturen även stiger på noteringsmarknaden för bolag som vill till Stockholmsbörsen.


Dels nämns kontinuerligt nya företag, men kanske ännu viktigare så kommer det kontinuerligt uppgifter som bekräftar tidigare uppgifter och rykten. Till skillnad från tidigare år då planerna alltid rann ut i sanden.

Nedan är fem av de senaste kandidaterna. För att följa hela flödet så se vår sektion för börsnoteringar.

BIMobject - Tillhandahåller tjänster för skapandet, konverteringen och publiceringen av BIM-objekt på nätet samt skapar en direktlänk mellan produkterna och det led som använder BIM/CAD-system i byggbranschen. Gör en nyemission på 20 Mkr under slutet av november och listar sig därefter på First North.

WYA Holding - Dagens Industri släppte i helgen nyheten att WhoYouAre ska lista sig på First North inom några månader. Och namnen gör att det är ett bolag man vill hålla ögonen på. Modeikonen Bea Åkerlund är grundare till företaget som ska kombinera ehandel och socialt nätverk, för designers, stylister och modeintresserade. I styrelsen finns även Jonas Åkerlund (känd videoregissör och Beas äkta hälft), Erik Nerpin (advokat och välkänd från flera bolagsstyrelser) och Margareta van den Bosch (designchef på H&M under mer än 20 år).

Candyking - Karamellkungen har varit en noteringskandidat under längre tid. Men nu sägs Nordea och Carnegie jobba för fullt med att notera företaget under första halvåret 2014, eller kanske tom innan jul.

Diaverum - I samband med att Diaverum tog hem order värd fem miljarder kronor från Saudiarabien i mitten av oktober 2013 tar vd Dag Andersson upp att det gör företaget attraktivt för en börsnotering. Men tillägger att det är en ägarfråga. Bridgepoint köpte företaget av Investor och EQT år 2007.

MedCap - Förvärvar och utvecklar små och medelstora Life Science-företag. Aktierna handlas på First North, men VD har flaggat för ett listbyte till riktiga börsen.

Läs även: En börsnotering och en omväg

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss