Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 november 2023

Tele2 är den defensiva aktien med säker direktavkastning

Tele2 är den defensiva aktien med säker direktavkastning


Tele2 är veckans aktie i Dagens industri och det blir en köprekommendation till låg risk. Det är Richard Bråse som står för analysen.


”Aktien har genererat svagare totalavkastning än Stockholmsbörsen på tio, fem, tre och ett års sikt. Men det närmaste året väntar revansch. Verksamhetens stabilitet och den kassaskåpssäkra utdelningen kommer att lysa upp när konjunkturmörkret sänker sig över börsen.”

Utdelningen på 6,80 kronor ser Di som kassaskåpssäker och motsvarar en direktavkastning på 8,4 procent. Riskerna i bolaget har sänkts och en spektrumauktion som förväntades bli kostsam blev det inte när de olika operatörerna var återhållsamma.

Tele2 befinner sig i en fas med tunga investeringar samtidigt som resultatutvecklingen på hemmamarknaden är svag. Men från 2025 kommer det att vända och när investerare börjar blicka framåt mot det året kommer värderingen att stiga.


Läs även: Börsveckan rekommenderar tre bra aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika. Företaget gör nu sin första emission sedan noteringen. Intervju med VD Pontus Engström om företaget, emissionen, lärdomar om tio år i Tanzania, marknaden och några av portföljbolagen.

Följ oss