Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 juni 2015

Teckna Pandox-aktier inför börsnoteringen

Teckna Pandox-aktier inför börsnoteringen


Pandox blir den största börsnoteringen sedan Telia. Ska en investerare köpa aktier? Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.


Pandox äger hotellfastigheter i norra Europa och noteras på börsen den 18 juni, vilket kommer bli den största noteringen sedan Telia. Ingen nyemission görs utan upp till 40 % av de befintliga aktierna säljs i samband med börsnoteringen. Teckningstiden för allmänheten är 9-16 juni och priset per aktie sätts inom intervallet 100-110 kr.

Hur ska då en investerare agera? Nedan samlar vi vad analytikerna säger.

Joe Tracy - Teckna

Joe Tracy är mäklare på Handelsbanken och ger i EFN Börslunch en köprekommendation. VD verkar bra, branschen är bra och valutan ger verksamheten draghjälp. Och hotellen finns i städer som växer. Priset som aktierna erbjuds till anser han har en viss premiumnivå, men det verkar han köpa då bolaget är bra.

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri skriver att Pandox-aktien lär locka många nya ägare med sin utlovade goda direktavkastning på 3 procent. Tidningens analytiker håller med och rådet är att teckna.

Placera - Teckna

Placera rekommenderar teckna i Pandox erbjudande. Analysen inleds med "Hotellfastighetsbolaget Pandox gör comeback på börsen – större och starkare än sist. Bolaget erbjuder en intressant blandning av förvaltning och operativ verksamhet."

Se även: Pandox till börsen - Intervju med VD

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss