Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 november 2014

Teckna Lifco-aktien inför börsnoteringen

Teckna Lifco-aktien inför börsnoteringen


Carl Bennet börsnoterar Lifco den 21 november och analytikerna rekommenderar att man köper aktien i erbjudandet inför noteringen. 19 november är sista dagen.


Carl Bennet sätter sitt industrikonglomerat Lifco på börsen den 21 november och fram till den 19 november är det möjligt att köpa aktier av honom för 93 kr per aktie. Nyemissioner.se har tittat närmare på vad analytikerna säger och rekommendationen är samstämmig, teckna.

Placera rekommenderar: Teckna

“Utvecklingen hittills i år har varit mycket god och de senaste årens historik är relativt stark om än lite hackig mellan åren. Vd Fredrik Karlsson har rattat Lifco ända sedan 1998 och Carl Bennet kommer även framledes att behålla kontrollen över bolaget med knappt 69 procent av rösterna. Sammantaget tycker vi att värderingen ser attraktiv ut och Lifco-aktien bör därmed kunna få en bra start på sin andra börskarriär. Rekommendationen blir Teckna.”

Aktiespararna: Teckna

“Aktiespararen anser att Lifcos attraktiva diversifiering, stora andel av ocyklisk verksamhet och ökande lönsamhet är tillräckliga argument för att teckna aktier i bolagets börsnotering.”

Dagens Industri: Teckna

"Det är en tilltalande värdering jämfört med övriga börsen även om nykomlingar förstås ska ha en viss rabatt. Tilltalande är också dynamiken i förvärvande kvalitetsbolag som Lifco, där man lätt underskattar den långsiktiga vinsttillväxten eftersom den bygger på framtida förvärv kombinerat med ett metodiskt jobb med att höja marginalerna från redan goda nivåer. Vad väntar ni på? Fyll i anmälningssedeln bums."

Affärsvärlden: Teckna

"Inför återintroduktionen av handelsbolaget Lifco på börsen rekommenderar Affärsvärlden att teckna aktien. I en värderingsjämförelse med andra teknikhandelsbolag på börsen är Lifcos värdering på p/e 12 nästa år en rejäl rabatt. Med Lifco erhålls en stabil dentalverksamhet och en stark ägare, och för intresserade påminner Affärsvärlden om att aktien tecknas till och med midnatt onsdagen den 19 november."

Börspodden: Teckna

Det ger ett p/e-tal på cirka 14, vilket enligt Johan på Börspodden är en attraktiv nivå. "Prislappen gör att jag tycker att man bör teckna det här. Dessutom har man Carl Bennet i ryggen, vilket alltid är tryggt".

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss