Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 maj 2017

Teckna eller avstå Munters inför börsnoteringen?

Teckna eller avstå Munters inför börsnoteringen?


Munters står inför en börsnotering av sina aktier och hur ska en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.


Munters erbjuder lösningar för luftbehandlingar och klimatkontroll. Den 19 maj noteras företaget på börsen och inför det bjuds aktier ut till försäljning för 55 kr styck, med sista teckningsdag den 17 maj.

Kunder hos Carnegie, Nordea, Swedbank och Nordnet kan teckna sig hos respektive bank. Övriga kan teckna sig via Nordea, men då krävs ett bankkonto hos Nordea.

Dagens Industri - Teckna inte

"Infrias de fina tillväxtmöjligheterna kan Munters växa in i en hög värdering och bli en bra långsiktig placering. Vi ser dock begränsat utrymme för en större uppvärdering på kort och meddellång sikt. Munters är ett fint bolag som vi gärna äger, men vi köper inte till vilket pris som helst."

Affärsvärlden - Teckna inte

AFV rekommenderar sina läsare att inte teckna Munters.

"Klimatfixaren Munters gör comeback på börsen efter sju års bortavaro. Prislappen är i högsta laget. Bättre köptillfällen väntar längre fram."

Börsveckan - Teckna

Börsveckan rekommenderar sina läsare att teckna Munters. Man tar upp att lönsamheten förbättrats rejält de senaste åren och att tillväxten är god. Man anser att värderingen är rimlig och lämnar en viss uppsida.

SvD Börsplus - Teckna

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna Munters, även om man konstaterar att kurspotentialen inte ser slående hög ut.

“Sedan Munters köptes ut från börsen för sju år sedan har bolagets lösningar för kylning och avfuktning fokuserats mot snabbväxande nischer. Det har fått fart på tillväxten vilket bäddar för en lyckad notering. Prislappen tar dock i våra ögon höjd för en hel del framgångar redan nu.”

Privata Affärer - Teckna

Privata Affärer råder sina läsare att teckna Munters, där man bland annat lyfter fram ankarinvesterarna.

“Men värderingen är i alla fall så pass rimlig att familjen Wallenberg genom stiftelsen FAM tar 10 procent av 82 miljoner aktier som bjuds ut vid introduktionen. Alecta och AMF Fonder tecknar sig för 5 procent och Handelsbanken samt Carve Fonder (Brummer) köper in sig med 3 procent.”

 

Se även: Intervju med Munters VD inför börsnoteringen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss