Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 februari 2015

Teckna Dustin-aktier inför börsnotering

Teckna Dustin-aktier inför börsnotering


Analytikerna rekommenderar att investerare tecknar sig för aktier i Dustin inför bolagets börsnotering. Detta är Altors revansch.


Dustin är IT-återförsäljaren som vänder sig till både privat- och företagsmarknaden, där just företagsmarknaden har utvecklats allt mer under åren. Fredag den 13 februari börsnoteras bolaget på Nasdaq Stockholm och fram till klockan 17:00 onsdag den 11 februari går det att teckna sig för aktier (vilka är en kombination av nyemission och försäljning av befintliga aktier). Nedan har vi sammanställt vad analytikerna säger om erbjudandet.

Börsveckan: Teckna

Börsveckan anser att Dustin är värd en chansning. Det utskällda riskkapitalbolaget Altor vill börsnotera it-grossisten Dustin och det ser det faktiskt ut som att det kan bli en bra affär för investerarna denna gång anser tidningens analytiker. Börsveckan rekommenderar teckna nyintroduktionen.

Dagens Industri: Teckna

Dagens Industri anser att Altors börskandidat Dustin är prisvärd och rekommenderar investerare att teckna. Bolaget lockar med hög tillväxt och stora utdelningar inför debuten på fredag. Dustin har en god historik att luta sig mot, bygget är kapitalsnålt vilket betyder utdelningsbara vinster och vidare är Dustin lönsamt. Risken i aktien betecknas dock av tidningen som hög.

Aktiespararen: Teckna

"Potentialen för e-handeln inom B2B-segmentet tillsammans med Dustins bevisade förvärvsförmåga och rimliga värdering leder till att Aktiespararen råder att teckna aktier i bolagets börsnotering." "Dustins så här långt lyckade historik av förvärv på andra geografiska marknaden stärker även tron på att bolagets tillväxt framöver kan förbli god. Utöver möjligheten för framtida förvärv har bolaget även ett uppsatt mål om att dela ut minst 70 procent av årsvinsten, vilket enligt våra prognoser skulle innebära att direktavkastningen för 2014/15 om minst 4,6 procent givet en noteringskurs på 48 kronor. Undantag för denna policy kan dock göras i samband med att bland annat förvärvsmöjligheter skulle dyka upp."

Affärsvärlden: Teckna

Affärsvärlden rekommenderar investerare att teckna då Dustin framstår som ett attraktivt värderat tillväxtbolag vid p/e 17 på 2014/2015 års prognos, räknat på en teckningskurs mitt i intervallet 45-51 kronor. Det innebär exempelvis en rabatt på över 30 % gentemot den finska konkurrenten Verkkokauppa.

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss