Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 juni 2015

Teckna aktier i Nilörngruppen inför noteringen

Teckna aktier i Nilörngruppen inför noteringen


Nilörngruppen noterar sina aktier och inför det bjuds investerare in att köpa. Analytikerna rekommenderar teckna.


Nilörngruppen, en ledande europeisk aktör på etiketter, gör comeback på aktiemarknaden och listas den 12 juni på First North och har siktet inställt på att byta till börsens huvudlista inom ett år. Bolaget gör ingen nyemission utan ägarna säljer i stället befintliga aktier i ett erbjudande inför nonteringen. Priset är 50 kr per aktie och sista dag att teckna är den 10 juni. Hur ska då en investerare agera?

Börspodden: Teckna

Börspodden rekommenderar att investerare tecknar sig för aktier i erbjudandet inför Nilörngruppens notering. Börspodden anser att verksamheten ligger helt rätt i tiden och att bolaget ser riktigt fint ut när det kommer ut på börsen igen. Bolaget har inga stora skulder och P/E-talet på förra årets resultat är 13,5 - vilket Börspodden anser är tilltalande om man jämför med börsen i stort, och speciellt med tanke på hur mycket bolaget växer. De anser även att den fina balansräkningen öppnar upp för att Nilörngruppen kan börja köpa upp bolag.

 

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden rekommenderar att investerare tecknar sig när ägarna nu säljer aktier för 50 kr styck inför noteringen.

“Företaget gör etiketter till klädbranschen, en marknad som växer kraftigt varje år. Affärsvärlden spår fortsatt stark försäljningstillväxt och rekommenderar att teckna med riktkurs 72 kronor.”

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss