Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 oktober 2015

Teckna aktier i CLX Communications inför börsnoteringen

Teckna aktier i CLX Communications inför börsnoteringen


CLX Communications noterar sig på Stockholmsbörsen och inför det bjuder ägarna ut aktier. Hur ska en investerare göra? Vi sammanställer vad analytikerna säger.


CLX Communications erbjuder olika former av kommunikationslösningar till företag. Den största är idag en tjänst som låter företag kommunicera via SMS, dvs alla de SMS vi får från flygbolag, internettjänster etc. En andra produkt är att erbjuds till teleoperatörer så att de i sin tur kan tillhandahålla tjänster till sina kunder. Det tredje benet, som är det nyaste, är att tillhandahålle en tjänst till företag för att hantera Internet of Things, eller sakernas internet om man så vill uttrycka det på svenska.

Den 8 oktober noteras CLX på Stockholmsbörsen och inför det bjuder ägarna ut befintliga aktier till ett pris som sätts inom intervallet 54-59 kr. Sista teckningsdag är den 6 oktober.

Hur ska en investerare göra? Vi sammanställer vad analytikerna säger.

Dagens Industri - Teckna

“Den goda tillväxten och framtidspotentialen när alla prylar ska kopplas ihop via internet gör CLX Communication värt att teckna. Ett ytterligare styrkebesked är att bolaget redan före börsintroduktionen har skrapat ihop en imponerande ägarlista.”

Om värderingen sägs bland annat “Sett till att tillväxten har varit över 40 procent är det en ganska attraktiv värdering.“

Börsveckan - Teckkna

Börsveckan ser vissa "skönhetsfläckar", men kommer ändå fram till rekommendationen att teckna. Det Kistabaserade it-bolaget anses ha en stark position på en växande marknad, vilket kan bli bra.

Placeringsguiden - Teckna

Privata Affärer's Placeringsguiden rekommenderar Teckna. De lyfter fram att balansräkningen är svag med en soliditet på 12 procent och goodwill som överstiger eget kapital. Men skriver vidare

"CLX svaga finanser är ändå inget problem, då vinsten stiger och kassaflödena är starka. Risken är sammantaget ändå hög"

 

Läs fler artiklar om börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LIDDS, har utvecklat den patenterade drug delivery-teknologin NanoZolid

LIDDS, har utvecklat den patenterade drug delivery-teknologin NanoZolid

LIDDS är ett läkemedelsbolag som utvecklat den patenterade drug delivery-teknologin NanoZolid. Vd Monica Wallter presenterar verksamheten i samband med en företrädesemission.

Följ oss