Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

6 juni 2016

Teckna aktier i AcadeMedia inför börsnoteringen

Teckna aktier i AcadeMedia inför börsnoteringen


AcadeMedia står inför en börsnotering och inför det erbjuds aktier ut till investerare. Analytiker rekommenderar att man tecknar, prislappen är lågt satt.


AcadeMedia är sveriges största privata utbildningsanordnare och den 15 juni blir de noterade på Stockholmsbörsen. Inför det gör företaget en nyemission på 350 Mkr, samt så säljer ägarna befintliga aktier. Sista teckningsdag är den 13 juni. Hur ska då en investerare agera? Nedan sammanställer vi vad analytikerna säger.


Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri sätter en tydlig Teckna-rekommendation på AcadeMedia. Man tar upp att den politiska risken inte är obefintlig och att det kan bli mediagranskningar. Men DI anser att prislappen är mycket lågt satt. Dessutom tar man upp att Rune Andersson som är ankarinvesterare och blivande huvudägare har ett mycket gott renommé på finansmarknaden.

“Den låga värderingen och de sällsynt goda utsikterna, tillsammans med en förväntad kraftig expansion i Norge och Tyskland, gör att marknaden lär handla upp aktien till eller till och med över 50 kronor när handeln sätter fart den 15 juni. Rådet blir därför att teckna Academedia. Men utöver ankarinvesterarnas del finns det bara tillgängliga aktier för en halv miljard kronor, det lär bli hård konkurrens om dem.”

SvD Börsplus - Teckna

SvD Börsplus har analyserat AcadeMedia och rekommendationen är att Teckna. Man lyfter bland annat fram den låga prislappen och pålitiliga namn bland ankarinvesterarna.

"Andra välfärdsbolag som Attendo, Capio och Humana värderas till multiplar kring 15-16 på nästa års vinst och till runt 14 gånger rörelseresultatet (ev/ebit). Även om man är lite snål och värderar Academedia till endast 13 gånger vinsten ser vi fortfarande en avkastningspotential på över 70 procent."

Börspodden - Teckna

Börspodden rekommenderar att man tecknar då priset är lågt satt. Använd släktens alla konton för att få så mycket tilldelning som möjligt.

 

Läs även:

Teckna aktier i Nordic Waterproofing inför börsnoteringen

Teckna aktier i B3IT inför noteringen

Teckna inte Lauritz.com inför noteringen

Fem orsaker att teckna Gold Town Games enligt analytiker

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss