Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 november 2019

Svenskt diagnostikbolag siktar mot USA

Svenskt diagnostikbolag siktar mot USA


AroCells unika teknologi lindrar cancerpatienters lidande och sänker kostnaden för vårdgivare. Just nu befinner sig bolaget i en spännande fas – med siktet inställt på den amerikanska marknaden.


Diagnostikbolaget AroCell har utvecklat en teknologi som möjliggör att cancerpatienter tidigt får veta om de svarar på cellgiftsbehandling eller inte. Teknologin används i det CE-märkta testet TK 210 ELISA som mäter koncentrationen av biomarkören TK1 i blodet, vilket ger ett tidigt behandlingssvar. Testet användas framförallt på bröstcancerpatienter, men har även stor potential inom andra solida tumörer.

– Vi kallar det för tidigt terapisvar och det innebär att patienten 48 timmar efter andra cellgiftsbehandlingen får veta om behandlingen har effekt eller inte. Om behandlingen inte är effektiv kan den avbrytas och patienten får möjlighet att ta del av en annan behandling. Vår produkt betyder mindre lidande och bättre behandling, säger Michael Brobjer, vd på AroCell, och fortsätter:

– För vårdgivaren innebär det att man inte behöver lägga resurser på behandlingar som inte har önskad effekt. Vår vision är att produkten ska förbättra livskvaliteten, förlänga överlevnaden för patienten och sänka kostnaden för vårdgivaren.

AroCells analysteknologi är den enda på marknaden som är humanspecifik och inte korsreagerar TK från mitokondrier. Tack vare detta kan testet användas i både preklinisk och klinisk fas.

Läs nyheter om bolaget på Linkedin.

Nyemission ska ta produkten till USA

Nu blickar AroCell mot USA, som bolaget ser som sin huvudmarknad. Målet är att få sin produkt FDA-godkänd och därmed registrerad på den amerikanska marknaden. Därför genomför bolaget en nyemission om 54 miljoner kronor. Teckningsperioden är mellan 20 november och 4 december.

– Huvudsyftet med emissionen är att säkerställa en registrering på den amerikanska marknaden, men det ska också användas till marknadsföringsunderlag samt pris- och reimbursementstudier. Vi planerar också att stärka vår företagsorganisation med värdefulla rekryteringar, säger Michael Brobjer och avslutar:

– Vi har en unik teknologi inom ett område där det medicinska behovet är stort.  Arocell går nu in i en ny fas och vi ser gärna att fler aktieägare är med på resan.

Fakta

AroCell är listat på Nasdaq First North Growth Market och genomför nu en nyemission för att finansiera arbetet för att erhålla FDA-godkännande av AroCell TK 210 ELISA i USA. Emissionen är garanterad till 100 procent och kommer att inbringa cirka 54,4 MSEK före emissionskostnader. www.arocell.com

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Storytel efter rapport

Intervju med vd för Storytel efter rapport

Intervju med Jonas Tellander, vd för Storytel, efter att bolaget släppt sin rapport för andra kvartalet. Bolaget fortsatte att växa bra i de Nordiska länderna men utanför Norden var juli en tuffare månad vilket återspeglas i prognosen för tredje kvartalet. I denna intervju som görs av Matilda Karlsson på Pareto Securities berättar Tellander hur han ser på olika marknader, bland annat att Storytel förväntar sig att både Finland och Ryssland ska bli lönsamma i år. Vidare kommenterar han olika marknader, konkurrenter och tidshorisonter.

Följ oss