Svensk entreprenör tar in 88 miljoner dollar

Delivery Hero, med Niklas Östberg som medgrundare och VD, har tagit in 88 miljoner dollar i nytt kapital. Det tar OnlinePizza.se-företagets totala finansiering till närmare 200 miljoner dollar.

Niklas Östberg är VD och medgrundare av Delivery Hero, det internationella startup-företaget som driver onlinetjänster för att beställa mat. I Sverige driver företaget bland annat OnlinePizza.se. Idag meddelade företaget att de har tagit in hela 88 miljoner dollar i nytt kapital från investerare. Det tar företagets totala finansiering till närmare 200 miljoner dollar. Det är en av de största finansieringsrundorna som en tysk startup någonsin har fått och en nivå som egentligen bara Rocket Internet-startups kommer i närheten av.

Finansieringsrundan leddes av Insight Venture. De huvudsakliga tidigare investerarna är Team Europe, Kite Ventures, Tengelmann, Holzbrinck, Point Nine Capital, Kreos Capital, Runet och Phenomen Ventures.

Delivery Hero har alltså en svensk medgrundare och VD. En av företagets största konkurrenter är FoodPanda, den startup som lanserats av Rocket Internet, som ju via Kinnevik är av visst svenskt intresse. Det är en spännande värld.

Nedan är en video där Niklas Östberg ger en presentation av Delivery Hero. Videon publicerades idag, men är från NOAH 2013-konferensen i London den 14 november.