Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 december 2017

SvD Börsplus rekommenderar Lyko inför noteringen

SvD Börsplus rekommenderar Lyko inför noteringen


Lyko är en populär ehandlare och butikskedja som säljer skönhetsprodukter. Företaget noterar sig på First North och SvD Börsplus kommer fram till att investerare bör teckna sig för aktier i erbjudandet.


Lyko är ett populärt ehandelsföretag med ett brett utbud av skönhetsprodukter, med lika stor försäljning via egna butiker. Lyko noteras på First North Premier den 12 december och gör inför det en nyemission på 223 Mkr, samt så säljer ägare befintliga aktier för 58 Mkr. Sista teckningsdag är den 8 december och priset per aktie 50 kr.

Swedbank Robur Fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning är ankarinvesterare och har åtagit sig att vara ankarinvesterare och köper tillsammans aktier för 90 Mkr.

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna aktier inför noteringen.

“Familjeägda Lyko säljer hårvårds- och andra skönhetsprodukter. Bolaget har växt kraftigt och ger ett bra intryck med hälften av intäkterna online och hälften i butik. Lyko kommer dock till börsen i en tid när både e-handel och butikshandel ratas av investerare. Utmaningar saknas inte men så ska prislappen också ha förhandlats ned rejält under noteringsprocessen. Vi tror man ska teckna aktien och det görs senast i morgon fredag.”

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Flexion Mobile - Intervju med vd efter notering

Flexion Mobile - Intervju med vd efter notering

Intervju med Jens Lauritzson, vd för Flexion Mobile efter att bolaget noterats på First North. Flexion erbjuder en global distributionsplattform för mobilspel utvecklade för Android. Utvecklare och förläggare kan nå hela världens android-app-butiker via en enda kanal, utan att behöva integrera och hantera varje enskild kanal i världen.

Följ oss