Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 december 2015

Svag start för Scandic Hotels på börsen

Svag start för Scandic Hotels på börsen


Scandic Hotels fick ett svagt mottagande av marknaden. Priset i erbjudandet faställdes i nedre delen av intervallet och när handeln startade sjönk aktien.


Idag noterades hotelloperatören Scandic på börsen och det blev en svag inledning. Priset per aktie i erbjudandet inför noteringen fastställdes till 67 kr, dvs mycket nära den nedre gränsen i intervallet 66-81 kr. När handeln började så föll aktien ganska snart till som lägst 62,25 kr för att runt en timme efter handelns start stå i 65 kr.

Det var inte helt oväntat att Scandic skulle tas emot svalt då analytikerna var relativt negativa. 2 rekommenderade teckna och 2 rekommendera avstå, och den ena av köprekommendationerna var dessutom väldigt återhållsam.

Men nu ska det sägas att analyserna självklart inte gällde vad som skulle hända under första timmen. Och eftersom priset fasttälldes i botten på intervallet så ser alla kalkyler något bättre ut. Men nu är Scandic på börsen och det kommer säkert att bli en stabil och uppskattad aktie med tiden.

Intervju med VD, ägare och noteringschef

Inför att handeln skulle börja sände EFN Börslunch direkt från börsen och där fick Scandic Hotels VD Frank Fiskers och Caspar Callerström, partner på ägaren EQT, svara på frågor om företaget. Analytikerna Lars Frick kommenterade caset. Vidare blev Nasdaqs europeiska noteringschef Adam Kostyal svara på frågor om noteringsklimatet och hur det ser ut framöver.

Läs även: Succénotering för Attendo - Intervju med VD

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med nyckelperson på Gigger

Intervju med nyckelperson på Gigger

Intervju med Claes Persson, en nyckelperson på Gigger som noterades på Spotlight under hösten 2020. Gigger har en plattform för frilans-, konsult- och andra verksamheter med många timanställda, exempelvis inom hotell-och restaurangnäringen.

Följ oss