Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 december 2012

Summit Partners investerar i Rocket Internet-företag

Summit Partners investerar i Rocket Internet-företag


Svenska analytiker är tveksamma till Kinneviks Rocket Internet-investeringar. Men nu kan vi rapportera att Summit Partners följer Kinnevik och JP Morgan och investerar miljardbelopp.


Fakta:

Rocket Internet-sfären har verksamhet i jordens alla hörn och är nu uppe i 15 000 anställda.

Kinnevik har fått kritik av svenska aktieanalytiker för sina investeringar i Rocket Internet och dess portföljbolag, men flera utländska aktörer är av en annan åsikt kring Rocket Internet. Vi skrev nyligen om att JP Morgan kontinuerligt investerar och nu kan vi även rapportera att den amerikanska private equity-firman Summit Partners har lagt en bombmatta av investeringar.

Det är inte första gången Summit Partners investerar i Rocket Internets företag, men den senaste omgången på uppskattningsvis hundratals miljoner euro bekräftar att de gillar utvecklingen.

Summit Partners har tidigare investerat i bland annat Zando, Zalora och Westwing och äger nu andelar i bland annat Dafiti, The Iconic, Lamoda och Jabong. Den senaste rundan inkluderar även investeringar i Lazada och Linio.

I augusti meddelade Summit Partners att de satt upp en fond på 520 miljoner dollar som skulle investera i medelstora företag som förväntas ha stor tillväxt, vilket skulle kunna vara förklaringen till de senaste månadernas investeringar i Rocket Internet-företag.

Oliwer Samwer, en av de tre grundarbröderna, gjorde i oktober klart att han hade höga ambitioner för kapitalanskaffning. “Jag har i år rest en halv miljard euro... Jag tror att vid slutet av detta år, tre fjärdedelar av en miljard för detta år.”.

Det är inte på något sätt avgjort vem som får rätt. Men utan tvekan är Rocket Internet världens största startup-fabrik. Tempot som organisationen håller på att starta och expandera företag är exceptionell. Och för den delen också på att lägga ner företag som inte fungerar. Efter 100 dagar avgör Rocket Internet om en satsning fungerar eller inte.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för We Are SpinDye

IPO-intervju med vd för We Are SpinDye

Intervju med Andreas Andrén, vd för We Are SpinDye i samband med bolagets IPO på NGM Nordic SME. We Are SpinDye har en lösning för textilinfärgning som på flera sätt är betydligt miljövänligare än dagens lösningar.

Följ oss