Spotify – Värdering stiger och börsnotering närmar sig

Spotify-aktier för 1 miljard kronor bjuds ut till en bolagsvärdering på 5,3 miljarder dollar. Morgan Stanley vill ta bolaget till börsen på en 100 miljardersvärdering.

Digitalpodden kom innan helgen med de senaste uppgifterna kring Spotify. För det första så ska en av investerarna just nu bjuda ut aktier för 1 miljard kronor, till en bolagsvärdering på 5,3 miljarder dollar. Posten ska motsvara en tredjedel av investerarens innehav. Ingen har nappat än, men det ska tydligen pågå en ganska aktiv inofficiell handel i aktien.

Den andra uppgiften är att Morgan Stanley ska ha kontaktat Spotify och erbjudit sig att ta bolaget till börsen i början av nästa år till en värdering på 100 miljarder kronor. Vilket säkert inte är orimligt, även om det ligger i bankens intresse att bolla ut ett högt tal för att få affären.

Följ Spotifys börsnotering

Spotify Technology SARL

Spotify är en populär musiktjänst på Internet som är tillgänglig i ett flertal länder. Användarna har tillgång till miljontals låtar som streamas över Internet till användaren. Finns både i en gratis annonsfinansierad version och en premiumversion.