Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 mars 2023

Speqtas kassa är större än bolagets börsvärde

Speqtas kassa är större än bolagets börsvärde


Adtech-bolaget Speqta har en kassa som är större än börsvärdet. Nu ska en utdelning göras på 6,83 kr per aktie, vilket kan jämföras med att aktien idag stängde på 10,50 kr.


Speqta har tidigare sålt en stor del av sin verksamhet och har trots utdelning fortfarande en stor kassa, vid årsskiftet var den 111 Mkr. Bolaget behöll en mindre del av verksamheten och den bygger man nu upp, så en viss kassa behövs för att finansiera utvecklingen.

Värderingen av Speqta sett i relation till kassan är dock något annorlunda. Bolagets aktie stängde idag på 10,50 kr vilket ger ett börsvärde på 69,2 Mkr. Bolagets kassa är dock över 100 Mkr.

Ikväll meddelade Speqta att de planerar att dela ut 6,83 kr per aktie, ca 45 Mkr. Tidsplanen som föreslagits är:

  • Tisdagen 16 maj 2023 - Sista dag för handel inkl. rätt till utdelning

  • Onsdagen 17 maj 2023 - Första dag för handel exkl. rätt till utdelning 

  • Fredagen 19 maj 2023 - Avstämningsdagen

  • Onsdagen 24 maj 2023 - Utdelningen betalas ut genom Euroclear Sweden AB:s försorg

Den verksamhet Speqta bedriver idag heter Bidbrain och bolaget beskriver den som: 

“Bidbrain är en SaaS-plattform för e-handlare som vill optimera sin försäljning till en given ROAS (Return On Ad Spend, avkastning på annonskostnaden). Förutom optimeringen bygger tjänsten också på att ge e-handlaren mer transparens och bättre kunna styra sin annonsering.”

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss