Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 april 2020

Spelutvecklaren CD Projekt nu det högst värderade företaget på börsen i Polen

Spelutvecklaren CD Projekt nu det högst värderade företaget på börsen i Polen


Spelutvecklaren CD Projekt är nu det högst värderade företaget på börsen i Polen, högre värderat än landets största bank. Gaming klarar sig bra med coronavirus, banker desto sämre.


Coronaviruset har haft en stor påverkan på börsen, mestadels negativt, men några branscher har klarat sig bättre än andra och en av dem är gaming. Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red som är noterad på Warszawabörsen har fått se sin aktiekurs gå ner, men inte vidare mycket. Samtidigt har Polens största bank fått se sin aktiekurs rasa rejält. Resultatet är att CD Projekt Red nu är den polska börsens högst värderade bolag rapporterar Bloomberg. CD Projekt Red värderas nu till 27,6 miljarder zloty, motsvarande 6,6 miljarder USD.

CD Projekt Red är ett välkänt gamingbolag i världen och aktien har fått en hel del uppmärksamhet i Sverige. Två är de saker som nu driver aktien är det kommande spelet Cyberpunk 2077 samt att Netflix-serien The Witcher som bygger på bolagets största spel har tagits emot väl av publiken.

Läs även:

Star Vault gör sig redo att ta plats på världskartan

Gaming slår rekord i coronavirusets spår

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med nyckelperson på Gigger

Intervju med nyckelperson på Gigger

Intervju med Claes Persson, en nyckelperson på Gigger som noterades på Spotlight under hösten 2020. Gigger har en plattform för frilans-, konsult- och andra verksamheter med många timanställda, exempelvis inom hotell-och restaurangnäringen.

Följ oss