Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 november 2014

Spännande bränsleceller noteras

Spännande bränsleceller noteras


Enligt uppgifter till Nyemissioner.se så planerar Powercell Sweden för en notering, ett spännande företag verksamt inom bränsleceller med kopplingar till Volvo.


Enligt uppgifter till Nyemissioner.se så planerar Powercell Sweden att lista sina aktier på någon av marknadsplatserna i Sverige. Vi har inte gjort någon djupstudie men det ser ut att vara ett riktigt spännade företag.

Powercell utvecklar bränsceller, och det som gör företaget intressant är att vanlig diesel kan användas för energitillförsel i en av deras produkter, till skillnad från vätgas och liknande. Det är en intressant kombination att använda ett så tillgängligt bränsle som diesel för att producera elektricitet. Till skillnad från i en traditionell förbränningsmotor där dieseln förbränns så oxideras den till sina beståndsdelar i bränslecellen.

Vi läser att företaget grundades år 2008, men att teknologin har utvecklats sedan tidigt 1990-tal inom Volvo. Ägarna är Volvo (via Volvo Group Venture Capital), Ocas Ventures, Fouriertransform och Midroc New Technology.

Följ Powercell Swedens noteringsplan och klicka dig vidare till bolagets hemsida. Sektionen med pressmeddelanden innehåller en hel del intressant information.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss