Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 januari 2023

SPACtvå får en köprekommendation av Affärsvärlden med förvärvet av Frilans Finans

SPACtvå får en köprekommendation av Affärsvärlden med förvärvet av Frilans Finans


Affärsvärldens analytiker ger en köprekommendation till SPACtvå efter att förvärvet av Invoicery (Frilans Finans) har kommunicerats.


Invoicery, som är mer känt som Frilans Finans, ska notera sig på Spotlight genom att gå samman med spac-bolaget SPACtvå. Vid IPO:n av SPACtvå för två månader sedan så gav Affärsvärlden rekommendationen att inte teckna. När SPACtvå nu har presenterat förvärvet av Invoicery så byter Affärsvärlden fot och ger en köprekommendation. Man tycker helt enkelt att köpet av Invoicery är intressant.

Frilans Finans är ett egenanställningsbolag, dvs en tjänst som låter småföretagare skicka fakturor utan att själva behöva ha ett företag. Eftersom alla pengarströmmar går genom Frilans Finans så blir omsättningen enorm vilket får marginalen att se mycket låg ut. Marginalen ska ju dock egentligen ställas i relation till vad Frilans Finans tar betalt. Hur som helst, Affärsvärldens konstatera att Frilans Finans har varit lönsamt nästan varje år sedan starten.

"Vi tror dock att Invoicery kommer att kunna behålla den här lönsamhetsnivån även om det sannolikt blir tuffare att växa lågkonjunktursåret 2023"

SPACtvå-aktien steg idag 5,36 procent och stängde på 5,90 kronor. Vid IPO:n gjordes emissionen till 5 kronor per aktie.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss