Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 november 2020

Skilda åsikter om Nordnets börsnotering

Skilda åsikter om Nordnets börsnotering


Nordnet står inför en börsnotering på Nasdaq Stockholm och inför detta säljs befintliga aktier för omkring 10 miljarder kronor. Åsikterna om erbjudandet är inte samstämmiga.


Nordnet köptes ut från börsen för några år sedan och ska nu åter börsnoteras på Nasdaq Stockholm till en flera gånger högre värdering. Många blev provocerade att banken köptes ut från börsen och nästan lika provocerande är den aktuella värderingen för många. Men trots många negativa åsikter så blev erbjudandet på omkring 10 miljarder kronor fulltecknat på någon timme, så uppenbarligen finns det aktörer med mycket pengar som tycker att erbjudandet är tilltalande. Vad säger då analyserna?

Affärsvärlden - Teckna ej

Affärsvärlden ger rekommendationen att inte teckna.

“Vi har svårt att se någon större uppvärdering i närtid från den här nivån. Hur intäkter och resultat ska utvecklas det kommande året är ett stort frågetecken och värderingen på aktien är hög.”

Affärsvärlden tillägger även att de inte heller är vidare intresserade av att köpa Avanza-aktier i dagsläget.

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri ger en teckna-rekommendation till erbjudandet och lyfter fram god tillväxt, bra utsikter i Norden och att stora investeringar är klara.

“Efter ett stort förändringsarbete kommer nätmäklaren Nordnet tillbaka till börsen. Skalbarhet och tillväxt utanför Sverige talar för aktien…”

 


Ett vildare jämförelseobjekt till Nordnet

Avanza har valt att ha verksamhet i 1 land. Nordnet har valt 4 länder. Båda är etablerade aktörer. Ett jämförelseobjekt av den vildare sorten är Flatex (som nyligen köpt Degiro) som idag har 1 miljon kunder fördelat på 18 länder, marketcap 14,5 Mdkr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss