Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 september 2014

Sex kommande noteringar och en udda

Sex kommande noteringar och en udda


Maha Energy, AMAE Skandinavia, Perten Instruments, Absolent, Euroflorist och Gabather siktar på att notera sina aktier. Och så en udda italiensk listning på First North under den gångna veckan.


Maha Energy - Ett producerande oljebolag med personkopplingar till Lundin och Tethys. Köper nedlagda och underpresterande oljekällor och tillför ny teknik. Listar sig i Toronto i slutet av oktober och på First North i Stockholm innan året är slut.

AMAE Skandinavia - Designar, marknadsför och säljer hårvårdsprodukter. Har Jason ”Timbuktu” Diakité som delägare, styrelsemedlem och ambassadör. Listar sig på Aktietorget under fjärde kvartalet.

Perten Instruments - Det skvallras om att det Valedo-ägda företaget ska notera sig börsen under hösten. Verksamheten är att utveckla och sälja instrument och tillhörande service för högteknologisk analys och kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder.

Absolent Group - Utvecklar och tillverkar filterutrustning för rening av förorenad industriluft. Gör en nyemission under september där aktieägare i MSAB har rätt att delta. Listar sig på First North under oktober.

Euroflorist - En av Europas ledande blomster- och gåvoförmedlingsföretag med verksamhet i tolv europeiska länder. Ägaren Litorina vill sälja och Carnegie säljs ha jobbat hårt de senaste månaderna. Både en börsnotering och en rak försäljning sägs vara alternativ.

Gabather - Ett forskningsbolag inom läkemedel, inriktat på sjunkdomar som kommer från den centrala nervsystemet. Listar sig på Aktietorget under hösten.

Italeaf - Ett italienskt investeringsföretag och accelerator inom cleantech och nyskapande industriella företag. Listade sig på First North via depåbevis i torsdags. Varför ett litet investeringsföretag i Italien utan några kopplingar till Sverige smyger sig upp på First North är högst oklart. Finns säkert anledning att återkomma till detta företag.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss