Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 mars 2015

Sex företag som ska notera sig

Sex företag som ska notera sig


Dessa sex företag planerar för aktienoteringar. Avito, Tobii, Swemet, West Atlantic, Spiffx och Synsam. Vissa i närtid och andra med planer på lite längre sikt.


Avito - Svenskarna som tog Blocket-konceptet och blev störst i Ryssland har haft stor framgång. En börsnotering under nästa år är fortfarande aktuell, men efter Putins krig är Ryssland ett känsligt ämne bland amerikanska investerare och därför blir det Londonbörsen i stället.

Tobii - Företaget har nu bekräftat noteringsplanerna. Under andra kvartalet börjar Tobii att handlas på Nasdaq Stockholm och innan det kommer en nyemission på 450 miljoner kronor att offentliggöras.

Swemet - Säljer produkter och bygger system åt elnätsbolag i Europa baserat på bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät, en del av den stora Internet of Things-utvecklingen. Aktuella för en listning under andra kvartalet.

West Atlantic - Post- och expressfrakt i Europa är företagets verksamhet. De utvärderar nu en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Företaget har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson som juridisk rådgivare.

Spiffx - Vi avslöjade tidigare att företaget ska lista sig och nu är marknadsföringen av nyemissionen i full gång. En derivatmarknad och börs för sportodds.

Synsam - Inte någon börsnotering som är aktuell i närtid troligtvis. Men efter att ha rekryterat Håkan Lundstedt som vd säger Peter Törnquist, styrelseordförande för Synsam samt för CVC i Norden, att en börsnotering kan bli aktuell längre fram.

Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss