Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 december 2013

Sanitec en bra aktie att köpa

Sanitec en bra aktie att köpa


Det blir en triss i köprekommendationer från analytiker om huruvida Santic är en bra aktie att köpa i erbjudandet inför börsnoteringen.


Den 10 december börsnoteras Sanitec på Stockholmsbörsen och inför det gör företaget ingen nyemission, men däremot säljer ägarna befintliga aktier. Vad säger analytikerna om erbjudandet?

Börsveckan säger köp - ”En rimlig värdering och grundmurad marknadsposition gör att aktien lockar – trots att vi generellt sett är skeptiska till introduktioner i allmänhet, och de där riskkapitalister säljer i synnerhet”

Dagens Industri säger köp - “Badrumstillverkaren Sanitec har sedan 2008 haft några turbulenta år med en finansiell rekonstruktion, en rejäl kartellsmäll, ny ledning och kraftigt vikande badrumsporslinsmarknad. Bakom dessa rörliga omständigheter finns dock en sund industriell verksamhet som EQT säljer till ett attraktivt pris.”

Remium säger köp - "Vi noterar efter genomläsning av prospektet och efter offentliggörandet av prisintervall att aktien enligt vår mening verkar vara ganska attraktivt prissatt. Även om priset skulle hamna i det övre prisintervallet (5,4-6,6 miljarder kronor), vilket enligt vår överslagsberäkning skulle ge ett EV/EBIT på strax över 10x på nästa års vinst, är priset klart enligt vår mening under jämförbara aktier" "Vi tror också att Sanitec är den typ av aktie som marknaden för närvarande gillar med bra och stabila kassaflöden. Även om skuldsättningen i förhållande till eget kapital kan framstå som hög (2,75x) är nettoskulden på 120 miljoner euro inte stor i förhållande till bolagets omsättning"

Läs även: Två listningar och två rykten om börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Rolling Optics vd efter notering

Intervju med Rolling Optics vd efter notering

Intervju med Rolling Optics vd och grundare Axel Lundvall efter den nyligen genomförda noteringen på First North. Bolaget har sitt ursprung från forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet och har utvecklat världens mest högupplösta tryckteknologi. Med detta som bas har bolaget möjliggjort tillverkning av mikrooptiska bilder med oslagbart realistiska 3D-effekter. Materialet låter sig bl.a. tillverkas i form av tunna etiketter och har visat sig vara ett mycket effektivt skydd för varumärken som har problem med förfalskningar. Problemet med förfalskade varor växer för varje år enligt OECD 2019 och omsätter ca 500 miljarder USD vilket motsvarar ca 3,3 procent av världshandeln. Rolling Optics teknologi finns snart inom alla slags säkerhetslösningar och kommer i framtiden också användas inom bredare varumärkesapplikationer på förpackning och produkt.

Följ oss