Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 januari 2017

Sandvik gör sig redo att börsnotera SMT

Sandvik gör sig redo att börsnotera SMT


Anders Hägerstrand på Dagens Industri avslöjade i dagens utgåva att Sandvik planerar att knoppa av och börsnotera SMT, Sandvik Materials Technology, den del av företaget som tillverkar specialstål.


Det är inte första gången det har pratats om en särnotering av SMT, men denna gång ska det enligt DIs uppgifter vara huvudspåret. Sandvik har flera gånger försökt sälja SMT men de potentiella köparna har inte velat betala så mycket som Sandvik har begärt, vilket även denna gång uppges vara fallet. Det kanske inte är den mest sexiga orsaken till att börsnotera en verksamhet, men de flesta är överens om att en uppdelning är rätt och delar man ut verksamheten till ägarna så kan var och en själv avgöra om de vill behålla eller sälja till vad marknaden är villig att betala.

Hur troligt är det affären blir av? Och skulle det bli en bra affär? Peder Frölén, analytiker på Handelsbanken, kommenterar SMT och Sandvik för EFN.

Läs vår sida om börsnoteringen av SMT

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss