Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 oktober 2013

Sällsynt Rocket Internet-video med Oliver Samwer

Sällsynt Rocket Internet-video med Oliver Samwer


Rocket Internets grundartrio håller sig notoriskt undan intervjuer och framträdanden. Här är dock en sällsynt video med Oliver Samwer från en presentation i fredags.


De tre Samwer-bröderna som grundat Rocket Internet är smått notoriska i att undvika intervjuer och andra framträdanden. Det är först de senaste par åren som de blivit något mer öppna, inte minst med finansiell information i takt med att marknaden krävt det av Kinnevik.

En av få framträdanden var i fredags där Oliver Samwer gav en presentation på IdeaLab! Founders’ Conference på WHU Otto Beisheim School of Business.

Några citat från den uppskattade och något provokativa presentationen som innehöll både humor och fakta:

“Go to McKinsey when you’ve failed. Why before? You’re now young.”

På temat att en del entreprenörer först vill jobba på McKinsey, JP Morgan etc och sedan starta ett företag. Och fortsatte med

“Don't be afraid to live in the dirt.”

Där han drog paralleller med filmen Braveheart. Om att personer som är verkligt modiga är inte rädda att leva i “smutsen”. De som bodde i stora tält i filmen, var de som slutligen förlorade. På samma sätt är personer som jobbar på stora fina kontor de som förlorar i slutändan.

“Do you think Samsung invented their business model? Do you think Exxon invented oil drilling?”

Angående att befintliga affärsmodeller på nya marknader är mycket mer framgångsrika än nya affärsmodeller på befintliga marknader. Något som många startup-entreprenörer säkert ser ner på, men som Rocket Internet bevisligen är mycket framgångsrika med.

“We accept that we’re not Einstein, we’re Bob the Builder. But we don’t accept that we can’t build big companies, not just in Germany but all over the world. We don’t accept that we can’t win.”

“I want to own the Internet”

Om att han inte bryr sig om andra branscher och inte jagar den nästa stora grejen, utan att han för de kommande tio åren är fokuserad på marknadstillväxt och marknadsandel.

Någon i publiken spelade in fem minuter av hans presentation, vilket är ett av mycket få videoklipp som finns med Rocket Internet.

Drygt fyra minuter in får han åhörarna på spänn och håller dem där i några sekunder, gissningsvis undrande om det ska bli en obekväm situation, för att sedan få alla till ett skratt.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss