Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 maj 2015

Så ska du göra med de nynoterade aktierna

Så ska du göra med de nynoterade aktierna


Tidningen Börsveckan har analyserat tre av de nynoterade företagen och aktierna får nya rekommendationer efter kursuppgång och bra rapport. Så ska du göra med Lifco, Hoist och Troax.


Lifco - Trygg men fullvärderad

Carl Bennets konglomerat Lifco noterades på börsen i november och aktien har haft en väldigt bra utveckling. Börsveckan anser att aktien är tryck men att aktien har gått upp så mycket att det inte finns någon större potential kvar. Det leder fram till att Börsveckan tar bort sin tidigare köprekommendation.

Hoist - Avvakta

Inkassobolaget Hoist noterades på börsen för mindre än två månader sedan. Börsveckan anser att det går att ana potentialen, till skillnad från konkurrenten Intrum Justitia. Men Börsveckans analytiker ställer sig frågan om tillväxtmodellen är hållbar på sikt och tycker därför att man ska avvakta med aktien.

Troax - Höjer till köp på kanonrapport

Troax noterades på börsen i slutet av mars och har efter det kommit med en kanonrapport för årets första kvartal. Börsveckan anser att värdering är tilltalande då bolaget har konkurrensfördelar i sin nisch. Tidningen analytiker höjer rekommendationen till köp.

Läs även: Revolutionerande teknik mot notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss