Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 april 2018

Nyttig snabbmatskedja växer i högt tempo

Nyttig snabbmatskedja växer i högt tempo


Snabbmatskedjan Sushirullen satsar på en nyttigare snabbmat. Sedan mitten av förra året har man ökat från 4 till 18 restauranger och planen är att komma upp i ett 30-tal under det kommande året. Vi har pratat med vd Johan Falk om bolagets verksamhet.


Vad gör Sushirullen?

Vi i utmanar den förlegade bilden av att snabbmat är något ohälsosamt. Vårt koncept med nydanande sushi gör att jäktade människor kan få i sig något riktigt sunt i farten till samma peng som den traditionella snabbmaten. Vi har lyft ur sushin från finrummet och gjort det till något folkligt, för alla.

Hur ser er affärsmodell ut?

Franchisekonceptet som består av franchisetagare, Area Developers och Master franchise, är väl genomarbetat och skapar stora incitament för snabb tillväxt och lönsamhet för alla parter. Restauranger i centrala Stockholm drivs mestadels i egen regi medan expansionen både runtom i landet och utanför landet gränser drivs av franchisetagare.

Hur har verksamheten utvecklats det senaste året och vad kan vi vänta oss under kommande år?

Verksamheten har växt från 4 till 18 restauranger under de senaste nio månaderna, varav ett flertal enheter i Finland. Under det kommande året är planen att kedjan totalt har ett 30-tal restauranger och ytterligare ett par år därefter har vi passerat 100.

Vad är er största utmaning?

Att tillväxten sker utan att kvalitén kompromissas vilket kräver att vi rekryterar rätt personal och franchisetagare.

Ni gör nu en mindre nyemission, vad ska ni använda pengarna till?

Vi skall stärka organisationen centralt för att möta den enorma efterfrågan vi möts av från fastighetsägare, franchiseintresserade, handlare m.fl. Vid sidan av tillväxten behövs resurser för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten för att ständigt ligga i framkant.

Avslutningsvis, vad vill du säga till de som funderar på att investera i Sushirullen?

Vi är ett snabbväxande företag med bevisad affärsmodell. Möjlighet att bli tidig delägare kommer sannolikt inte ske igen förrän vi börsintroduceras.

Läs mer om Sushirullens nyemission, en mer utförlig presentation finns även på Fundedbyme.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss