Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

31 augusti 2021

Noteringen av Sound Dimension får neutral rekommendation av analytiker

Noteringen av Sound Dimension får neutral rekommendation av analytiker


Ljudföretaget Sound Dimension gör en IPO på Spotlight. Affärsvärldens analytiker ger en neutral rekommendation.


Sound Dimension erbjuder en teknik för att optimera ljudupplevelsen genom att optimera olika ljudenheter. Sound Dimension har som långsiktig målsättning att på chip-nivå integrera AiFi-teknologin i nytillverkade ljudenheter, men gör det via andra sätt ännu så länge.

Sound Dimension gör nu en noteringsemission på 15 Mkr och noterar sig sedan på Spotlight den 6 oktober. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger det 3 av 6 i betyg vilket ska tolkas som en neutral rekommendation.

"Avtalet med Anker och den till synes framgångsrika Ampme-appen indikerar att det finns en intressant marknadsmöjlighet. Att Sound Dimension misslyckades med sina egna högtalare fäster vi inte så stor vikt vid. Mycket annat än ljudkvalitet spelar in för att lyckas, som god distribution och varumärke", skriver Affärsvärlden.

"Bristerna som investering är att bolaget saknar färdig produkt, har en ganska lång väg till intäkter, är beroende av mer kapital innan några stora värdehöjande milstolpar och lagt sin strategi på en hög svårighetsgrad. Kanske vore det bättre att skruva ned volymen ett hack och bara satsa på en app eller att komma in hos större varumärken? Den långa väntetiden till handelsstart är också ett minus, vilket renderat i en varningsflagga"


Läs även:

Söder Sportfiske får teckna-rekommendation av analytiker

Embracer får köprekommendation av Affärsvärlden

Åtta företag som ska noteras i närtid

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss