Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 april 2014

Nio köpvärda aktier med potential

Nio köpvärda aktier med potential


Två framgångsrika förvaltare vars fonder gick upp över 40 % förra året rekommenderar nio köpvärda aktier med potential. Det handlar om Intrum Justitia, D. Carnegie, Atrium Ljungberg, Byggmax, Peab, Proffice, Itab, Betsson och MQ.


Två förvaltare vars fonder båda steg över 40 % under förra året ger sin syn på olika aktier. Det Viktor Henriksson från Carnegie och Tomas Meerits från Lancelot (tidigare på Cevian och Triton).

Det är inte ett trist inslag där någon anställd läser innantill och förmedlar vad bankens eller fondbolagets officiella åstikt är. Det är två förvaltare av framgångsrika fonder som ger sina egna kompetenta åsikter. Båda två är bra, men det är ett rent nöje att höra Tomas Meerits lägga ut orden. Han är speciellt entusiastisk till Itab och deras egenutvecklade system Easy Flow, ett system som kan bli något väldigt stort.

De rekommenderar nedanstående nio aktier och ger ordentliga argument till varför. De lägger ut orden så pass mycket att de inte hinner med att ta upp aktierna som de tycker ska säljas.

Intrum Justitia
D. Carnegie
Atrium Ljungberg
Byggmax
Peab
Proffice
Itab
Betsson
MQ

Drygt 11 minuter in i inslaget börjar aktierekommendationerna, i den ordning som aktierna är upplistade ovan. Innan det diskuteras frågorna för/emot diversifiering och aktiv/passiv förvaltning.

Så hittar du vinnarna

Läs även: Fler köp- och sälj-rekommendationer på aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss