Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 april 2014

Nio köpvärda aktier med potential

Nio köpvärda aktier med potential


Två framgångsrika förvaltare vars fonder gick upp över 40 % förra året rekommenderar nio köpvärda aktier med potential. Det handlar om Intrum Justitia, D. Carnegie, Atrium Ljungberg, Byggmax, Peab, Proffice, Itab, Betsson och MQ.


Två förvaltare vars fonder båda steg över 40 % under förra året ger sin syn på olika aktier. Det Viktor Henriksson från Carnegie och Tomas Meerits från Lancelot (tidigare på Cevian och Triton).

Det är inte ett trist inslag där någon anställd läser innantill och förmedlar vad bankens eller fondbolagets officiella åstikt är. Det är två förvaltare av framgångsrika fonder som ger sina egna kompetenta åsikter. Båda två är bra, men det är ett rent nöje att höra Tomas Meerits lägga ut orden. Han är speciellt entusiastisk till Itab och deras egenutvecklade system Easy Flow, ett system som kan bli något väldigt stort.

De rekommenderar nedanstående nio aktier och ger ordentliga argument till varför. De lägger ut orden så pass mycket att de inte hinner med att ta upp aktierna som de tycker ska säljas.

Intrum Justitia
D. Carnegie
Atrium Ljungberg
Byggmax
Peab
Proffice
Itab
Betsson
MQ

Drygt 11 minuter in i inslaget börjar aktierekommendationerna, i den ordning som aktierna är upplistade ovan. Innan det diskuteras frågorna för/emot diversifiering och aktiv/passiv förvaltning.

Så hittar du vinnarna

Läs även: Fler köp- och sälj-rekommendationer på aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss