Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 mars 2023

Nära nollvärdering på fyra kommande företrädesemissioner

Nära nollvärdering på fyra kommande företrädesemissioner


Fyra företag inleder snart företrädesemissioner där pre-money-värderingen bara är något högre än noll.


Vi vill verkligen betona att en värdering som i absoluta tal är låg inte automatiskt innebär att den är låg i förhållande till det underliggande värdet. En så pass låg värdering innebär ofta att något är högst problematiskt med verksamheten.

Learning 2 Sleep - En digital vårdgivare specialiserad på behandling av kroniska sömnbesvär. Företaget ska nu göra en företrädesemission på 20,4 Mkr till 10 öre per aktie där 14 nya aktier får tecknas för varje 1 innehavd. Pre-money-värderingen är 1,46 Mkr. Teckningsperiod 11-25 april.

Qlife - Vill underlätta mätning av biomarkörer i blod i hemmet. Gör nu en företrädesemission på 57,7 Mkr med möjlig överteckning på 5 Mkr till 10 öre per aktie. För varje 1 innehavd aktie får 25 nya aktier tecknas. Pre-money-värderingen är 2,31 Mkr. Teckningsperioden är 11-25 april.

Ellen - Utvecklar och säljer produkter inom intimhälsa. Gör nu en företrädesemission på 6,65 Mkr till 1 kr per aktie. Pre-money-värderingen är 4,43 Mkr. Teckningsperioden är 11-25 april.

ZAZZ Energy - Ett energibolag som köper in energianläggningar som säljs till kunder, alternativt att kunder köper den producerade energin. Det har varit väldigt turbulent i bolaget där bolaget det senaste året haft fyra finanschefer och en femte håller på att rekryteras. Styrelsemedlemmar har kommit och gått, samt vd har bytts. Bolaget har nyligen anmält ett misstänkt bokföringsbrott till Ekobrottsmyndigheten och varnar för att 10-20 Mkr av bolagets tillgångar måste skrivas ner. Redan innan det misstänkta brottet skulle bolaget göra en företrädesemission till pressade villkor, men de har nu justerats ner ytterligare. Bolaget ska nu göra en emission på 26,4 Mkr till 10 öre per aktie där innehav av tre aktier ger rätt att teckna 20 nya aktier. Pre-money-värderingen är 3,95 Mkr. Teckningsperiod är 27 april - 11 maj.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss