Minskad risk för nyemission i Eniro

Handelsbanken anser att risken för att Eniro måste göra en nyemission i närtid har minskat. Banken höjer sin rekommendation, men är fortfarande negativ till aktien.

Handelsbanken anser att risken för att Eniro måste göra en nyemission i närtid har minskat, enligt en dagsfärsk analys från banken. Orsaken är att Eniro har tydliggjort att pensionsåtaganden inte längre kommer att inkluderas i nettoskulden, samt att en del tryckta kataloger kommer att publiceras två gånger i år.

”Trots fortsatt sänkta prognoser för den skandinaviska reklammarknaden har Eniro behållit sin prognos om organisk tillväxt under 2012. Vår uppfattning är att det kommer att bli en utmaning. Orderingången föll under det tredje kvartalet. Fallet accelererade under det fjärde kvartalet vilken tyder på att de organiska intäkterna kommer att minska under 2012” skriver Handelsbanken.

Handelsbanken höjer sin rekommendation, men bara från sälj till minska.

Eniro AB

Genom en bred, unik, relevant och kvalitativ databas samt genom ständig utveckling av söktjänsterna ska Eniro erbjuda de bästa sökmöjligheterna för varor, tjänster, platser, företag och personer på de enskilda marknaderna. Eniro ska vara ledande på transaktionsdrivet sök med hög nytta för såväl användare som kund.