Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

6 oktober 2011

Mackmyra tillförs 22,6 miljoner i nyemission

Mackmyra tillförs 22,6 miljoner i nyemission


Bolaget Mackmyra Svensk Whisky tar in fem nya svenska delägare, däribland Almi Invest som investerar 10 MSEK. Nu siktar bolaget på listning på First North.


Vid den ordinarie årsstämman i maj 2010 bemyndigades Mackmyras styrelse att genomföra emissioner på motsvarande cirka 23 MSEK som en del i finansieringen av Mackmyras fortsatta expansion. Idag offentliggjorde Mackmyra att Almi Invest, som en av fem investerare, valt att delta i den planerade expansionen. Almi Invest investerar 10 MSEK. Totalt investerar de nya delägarna 22,6 MSEK.

- Vi anser att bolaget och varumärket Mackmyra har en stor potential att växa, dessutom har man ett management som vi känner stort förtroende för. Tittar vi historiskt har Mackmyra alltid levererat det de utlovat, säger Christer Navjord, VD, på Almi Invest Norra Mellansverige AB.

- Det känns mycket bra att ha fått det här förtroendet från våra nya investerare. Det visar att de tror på vår affärsidé samtidigt som de kan bidra till vår fortsatta utveckling. Almi Invest är en erfaren partner som kan dela med sig av både kunskap och ett brett kontaktnät, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra.

Utöver Almi Invest kliver även några svenska entreprenörsdrivna riskkapitalbolag in som delägare

Mackmyra tänker sammanlagt ta in drygt 70 MSEK i nytt kapital inför starten av det nya destilleriet och introduktionen på Nasdaq OMX First North. De nu genomförda emissionerna utgör en första del där sista delen är en emission till de befintliga 3000 aktieägarna och 1000 nya aktieägare.

- Det nya kapitalet ska användas till de kommande årens whiskyproduktion i vårt nya destilleri, till internationell expansion och för utveckling av Mackmyra Whiskyby. Med drygt 22 miljoner redan säkrat känns det som en bra start, säger Magnus Dandanell.

Mackmyras avsikt är att aktien ska börja handlas på First North under december 2011.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss