Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

14 mars 2014

Lönsamt att investera inför börsnotering

Lönsamt att investera inför börsnotering


Det är lönsamt att delta i nyemissioner och erbjudanden inför börsnotering. Det har även varit en lönsam strategi att köpa aktier i inför att de flyttar upp till en större marknadsplats.


Dagens Industri följer upp sina rekommendationer kring att delta i erbjudanden att köpa aktier inför börsnoteringar. Tidningens analytiker gav rekommendationen teckna till både Sanitec, Platzer och Bufab. Alla har haft en positiv utveckling och den genomsnittliga värdeökningen är 22 procent. En avkastning som får anses vara väldigt bra på så kort tid i så pass stabila företag.

Förutom de rena nynoteringarna så har börsen även fått ett tillskott av sex företag som flyttat från mindre listor. Även de har haft en positivt utveckling med en genomsnittlig uppgång på 29 procent.

Ett annat företag som inte ingick i Dagens Industris sammanställning är det danska serviceföretaget ISS, ett företag som EQT länge har velat börsnotera. Erbjudandet inför börsnoteringen blev fulltecknat till kursen 160 DKR och handeln på Köpenhamnbörsen började igår och aktien stängde på 182,70 DKR, en uppgång på drygt 14 procent.

Vi har inte någon färsk sammanställning av hur utvecklingen varit på de mindre listorna. Men vi har pratat med många investerare som i stort sett tecknat sig i alla erbjudanden inför notering under 2013 och de har alla strålat som solar och sagt att utvecklingen varit bra.

Läs även: Comhem till Stockholmsbörsen innan sommaren

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss