Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 maj 2021

Ljummen inställning till APACs SPAC

Ljummen inställning till APACs SPAC


Affärsvärldens analytiker har en ljummen inställning till APAC, den nya spac-noteringen på Stockholmsbörsen.


Aligro Planet Acquisition Company (APAC) är en SPAC som inom 24 månader ska förvärva ett bolag i Norden som har en stark ESG-profil inom sektorerna digitala affärsmodeller, hållbar konsumtion och grön teknik. Bolaget gör nu en emission på 1 miljard kronor och noterar sig sedan på Nasdaq Stockholm den 26 maj.

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och har en ljummen inställning där rekommendationen är att inte teckna. Man gillar exempelvis inte att strukturen är komplex och att skaparna tar bra betalat.

"Det finns noterade A-aktier, onoterade B-aktier, sponsoroptioner och investeraroptioner vilket komplicerar. Spac-bolag är i sig också en ny företeelse för svenska investerare"

"I övrigt tycker vi "avgiften" känns hög i APAC och ogillar att sponsorer satsar relativt lite kapital till samma villkor som övriga investerare. Optioner och möjligheten att få tillbaka det investerade beloppet om man inte gillar det föreslagna förvärvet är en bra grej i APAC. Möjligheten ger ju på så vis ett skydd mot en börsnedgång inom 24-36 månader. Sammantaget tycker vi inte det lockar så mycket att vi sätter ett råd att teckna APAC"


Läs även:

Analytiker om noteringen av Beng Julanders investmentbolag Linc

Arla Plast får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Maven Wireless IPO får neutral rekommendation av analytiker

Affärsvärlden avråder från att teckna Ngenics IPO

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Cary Group

IPO-intervju med vd för Cary Group

Cary Group noterades idag på börsen. Intervju med vd Anders Jensen några timmar efter klockringningen. Cary Group reparerar och byter bilglas. Bolaget finns i Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Bolaget använder ett antal olika namn, bland annat Ryds Bilglas.

Följ oss