Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 januari 2012

Letsbuyit i ny börsbubbla

Letsbuyit i ny börsbubbla


Letsbuyit är tillbaka på börsen. Det uppmärksammade företaget från it-hajpen i slutet av 1990-talet gick omkull. Nu är Letsbuyit dock tillbaka och värderingen känns lika bubblig som förra gången.


Fakta:

Det nya Letsbuyit har tickerkoden B49 och handlas på Open Market i Tyskland.

En av de stora börsbubblorna med efterföljande krasch var it-hajpen som växte sig stor i slutet av 1990-talet och sedan kraschade under år 2000. Internet var nytt och optimismen sprudlade, här skulle byggas miljardföretag! Många företag hade vettiga idéer och exempelvis e-handel och musik på Internet är bevisligen enormt stort idag. Men företagen i slutet av 1990-talet skulle bli giganter på 1-2 år, långt innan tekniken fanns på plats och långt innan den stora massan handlade på nätet.

Ett av de uppmärksammade företagen var Letsbuyit som grundades av Johan Staël von Holstein. Företagets affärsidé var inte helt olik Groupons, fast det var mer fokus på produkter än på upplevelser. Letsbuyit kraschade precis som de flesta andra internetföretagen och berodde alltså främst på överoptimism.

Varumärket Letsbuyit har dock överlevt och har använts för lite olika e-handelsverksamheter under åren. Nu används varumärket, inklusive de kända myrorna, i en ny satsning och sedan förra året är Letsbuyit tillbaka på börsen. Denna gång i form av LetsBuyIt Group AG som listade sig på Open Market i Tyskland, en lista för mindre bolag.

Räknat på den kurs som aktien handlas till idag är företaget värt 36 miljoner euro. Trots en hel del letande har vi inte hittat någon form av siffror på försäljning mm. Däremot finns en högst märklig analys av företaget som berättar hur stor ehandelsmarknaden är och hur fantastiskt företaget är.

Om Letsbuyit förra gången blev en börsbubbla på grund av allmän internethajp så känns Letsbuyit denna gång vara en planerad börsbubbla. Men vi vill vara tydliga, det är en känsla, det är upp till läsaren att avgöra själv.

Varför inte sitta på åskådarplats och låta sig underhållas av historien om varumärket som vägrar dö.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss