Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

14 februari 2021

Lär dig allt om den glödheta halvledarmarknaden

Lär dig allt om den glödheta halvledarmarknaden


Marknaden för halvledare är glödhet, giganter som Intel, Nvidia, AMD, Alibaba, Apple, Amazon, TSMC, Facebook, ARM konkurrerar på marknaden. Spellistan som lär dig allt om halvledarmarknaden.


Marknaden för halvledare är glödhet, så pass glödhet att större delen av världens biltillverkare går på halvfart då de inte har tillräckligt med halvledare. Kombinationen av att de beställde färre då de trodde att bilförsäljningen skulle minska på grund av pandemin och det faktum att elektronikförsäljningen skjutit i höjden har skapat en stor brist.

Men halvledarmarknaden är glödhet även i ett mycket större och långsiktigare perspektiv. Giganter som Intel, Nvidia, AMD, Alibaba, Apple, Amazon, TSMC, Facebook, ARM, ja egentligen alla större techföretag i världen slåss på denna marknad. Utöver detta så är marknaden nu en bricka i det globala geopolitiska spelet mellan Kina och USA. Det som gör situationen ännu mer spännande är det faktum att den verkliga giganten när det gäller att tillverka halvledare är Taiwan.

Bloomberg har en bra podcast som heter Odd Lots där Tracy och Joe i varje avsnitt bjuder in en expert och ställer en massa frågor om ett ämne. Totalt blev det 5 avsnitt + 1 bonusavsnitt om halvledare. Vi har gjort en Spotify-spellista kallad Odd Lots semiconductor episodes med de 6 avsnitten som gör att du kan lära dig allt om marknaden och företagen.

Bonusavsnittet kan för övrigt vara intressant för aktieägare i IAR Systems då det är en intervju med SiFive om teknologin RISC-V, ett företag som IAR Systems samarbetar med och en teknologi som IAR Systems satsar på för framtiden.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Cary Group

IPO-intervju med vd för Cary Group

Cary Group noterades idag på börsen. Intervju med vd Anders Jensen några timmar efter klockringningen. Cary Group reparerar och byter bilglas. Bolaget finns i Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Bolaget använder ett antal olika namn, bland annat Ryds Bilglas.

Följ oss