Kraftig köprekommendation på Lundin Petroleum-aktien

Swedbank Markets kom idag ut med en analys på Lundin Petroleum och den ger aktien en kraftig köprekommendation. En aktie att investera i för exponering mot olja och energi.

Swedbank Markets kom idag ut med en analys på Lundin Petroleum och den ger aktien en kraftig köprekommendation. Banken uppmärksammar att aktien just nu har en rekordlåg värdering mätt som aktiepris i förhållande till substansvärde. Rekommendationen höjs från “köp” till “stark köp” och riktkursen för aktien har satts till 175 kr, vilken kan jämföras med dagens stängningskurs på 115 kr, efter en uppgång på drygt 3 % under dagen.

Swedbank Markets menar även att en affär kring det norska jättefältet Johan Sverdrup under de kommande åren kommer att visa på värdet av fältet. En försäljning av företagets fältandel skulle kunna ge mer än 10 dollar per fat, vilket skulle innebära en aktievärdering på cirka 113 kr enbart utifrån Sverdrup-fältet, och totalt runt 230 kr för oljebolagets alla tillgångar, enligt analysen.

Läs om fler företag i Lundin-sfären

Lundin Petroleum AB

Lundin Petroleum prospekterar efter olja och naturgas. Produktionen kommer från tillgångar i Frankrike, Nerderländerna, Indonesien, Norge, Ryssland och Tunisien.