Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 december 2021

Köpläge i mardrömsaktien Munters som är vinnare på den expansiva batterimarknaden

Köpläge i mardrömsaktien Munters som är vinnare på den expansiva batterimarknaden


Munters har inte varit någon bra aktie sedan noteringen. Nu blir det dock en köprekommendation till företaget som vinner på den snabbt växande batterimarknaden.


Munters har varit en mardröm sedan börsnoteringen för 4,5 år sedan och står idag bara något högre än priset i noteringserbjudandet. Men nu ger Dagens Industris analytiker en köprekommendation till aktien. Företaget är en vinnare på den explosiva tillväxten inom batterier och har ett stort applikationskunnande. Vidare lyfter analytikern fram att det ligger rätt i tiden att spara energi och kostnader, samt höja produktion och kvalité.

"Klimatbolaget har rasat – igen. Bolagets börsresa har hittills varit en mardröm för investerarna men nu vädrar vi en vändning. Vi ser branschens snabbaste vinsttillväxt och en våt värderingsdröm. Bli inte heller förvånad om det kommer ett bud."


Läs även:

Tre köpvärda aktier och en man ska sälja

Storytel är en möjlig kursdubblare skriver Dagens Industri

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss