Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 september 2019

Köp Lindab och Kinnevik, men sälj Kindred

Köp Lindab och Kinnevik, men sälj Kindred


I dagens utgåva av Affärsvärlden har tidningens analytiker tittat närmare på fyra olika aktier.


Lindab - Köp

Lindab får en köprekommendation av Affärsvärlden och lyfter fram ett flertal argument för bolaget. "Lindab har börjat få ordning på lönsamheten. Framöver borde förvärv och renodling kunna lyfta aktien ytterligare."

Kinnevik - Köp

Kinnevik får en köprekommendation där tidningens analytiker anser att aktien är värd 400 kr på tolv månader och att en högre kurs än så är motiverad på längre sikt.

"Vinsthemtagning i mogna kassakor, e-handelsfullträffen Zalando som försvarar vunnen mark och ny explosiv tillväxt inom e-hälsa samt fintech börjar redan ge avtryck på helheten."

Kindred - Sälj

Kindred får en säljrekommendation av Affärsvärlden. "Tidigare oreglerade spelbolag omfamnade den svenska spelregleringen, men efter ett halvår verkar den ha utvecklats till en veritabel mardröm." Tidningens analytiker skriver att man ska sälja ner till nivåer kring 50 kr.

Dometic - Vänta

Dometic får en vänta-rekommendation. Aktiekursen har stigit till en rimlig nivå och med osäkra tillväxtprognoser så avvaktar man bättre. "Dometics affär och aktiekurs har utvecklats åt olika håll under året. Frågan är vad som vänder först."

Läs även:

Dicot får teckna-rekommendation av Börsplus

Köp Cibus - Som en växande preferensaktie med låg risk

Fem köpvärda aktier och två att avvakta med

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Mestro

IPO-intervju med vd för Mestro

Mestro är ett SaaS-bolag som utvecklar och säljer en molnbaserad plattform som hjälper företag att synliggöra, ta kontroll över och minska sin energianvändning. Mestro gör en IPO och noterar sig på First North. Intervju med vd Gustav Stenbeck.

Följ oss