Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 september 2013

Kinnevik-aktien het bland utländska investerare

Kinnevik-aktien het bland utländska investerare


Utländska investerare har ökat sitt innehav i Kinnevik till 46 procent. Zalando och övriga online-innehav är drivande. Danske Bank ger aktien en köprekommendation.


Financial Times skrev nyligen att utländska fonder har köpt Kinnevik-aktier för 1,1 miljarder dollar under det senaste året. Tidningen baserar sin uträkning på att andelen aktier som ägs av utländska ägare uppgick till närmare 46 procent i slutet av juni, vilket är en uppgång från strax under 29 procent förra året.

En viktig faktor till det stora intresset för Kinnevik-aktien är företagets innehav i ehandelsföretaget Zalando. Enligt Financial Times förväntas Zalando ansöka om en börsnotering under nästa år.

Danske Bank inleder med köp-rekommendation


Danske Bank har inlett bevakning av Kinnevik och ger aktien en köprekommendation med en riktkurs på 250 kr, vilket kan jämföras med 214,90 kr som aktien handlas till i skrivande stund. Banken skriver att onlineportföljen har börjat prisas in i aktiekursen men att det finns uppsida kvar. Danske Bank anser det troligt att Zalando och Avito börsnoteras under 2014/2015, vilket banken anser skulle addera ytterligare 65 kr i värde per Kinnevik-aktie.

Läs även:

Kinneviks raketer fortsätter att expandera

Zalando driver Brandos till företagsrekonstruktion

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för We Are SpinDye

IPO-intervju med vd för We Are SpinDye

Intervju med Andreas Andrén, vd för We Are SpinDye i samband med bolagets IPO på NGM Nordic SME. We Are SpinDye har en lösning för textilinfärgning som på flera sätt är betydligt miljövänligare än dagens lösningar.

Följ oss