Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 september 2023

K-Fastigheter misslyckas med konvertibelemission på 300 Mkr

K-Fastigheter misslyckas med konvertibelemission på 300 Mkr


K-Fastigheter inledde i måndags ett anbudsförfarande för en konvertibelemission på 300 miljoner kronor. Intresset var dock så pass dåligt bland investerare att emissionen fick avbrytas.


K-Fastigheter inledde i måndags ett anbudsförfarande för en konvertibelemission på 300 miljoner kronor. För detta hade bolaget anlitat Carnegie Investment Bank och Pareto Securities.

"Den initiala konverteringskursen för Konvertiblerna kommer att fastställas genom ett öppet anbudsförfarande (s.k. bookbuildingförfarande) och förväntas fastställas till lägst 24,75 kronor, vilket motsvarar en premie om cirka 35 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 15 september 2023 för Bolagets B-aktier."

Denna morgon meddelade dock K-Fastigheter att de avbryter det pågående bookbuildingförfarandet då intresset bland investerare var för dåligt.

Investerarmarknaden har inte visat tillräckligt intresse att delta i den Riktade Emissionen på villkor där styrelsen kan motivera för aktieägarna att genomföra kapitalanskaffningen. Styrelsen har därför konkluderat att det inte ligger i aktieägarnas intresse att genomföra konvertibelemissionen på villkor som marknaden för närvarande erbjuder.”säger Erik Selin, styrelseordförande i K-Fastigheter.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika. Företaget gör nu sin första emission sedan noteringen. Intervju med VD Pontus Engström om företaget, emissionen, lärdomar om tio år i Tanzania, marknaden och några av portföljbolagen.

Följ oss