Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 november 2012

JP Morgan investerar i Rocket Internet-företag

JP Morgan investerar i Rocket Internet-företag


JP Morgan har gjort ännu en investering i Rocket Internet-sfären, denna gång i Home24. Kinnevik är sedan tidigare delägare, både direkt och indirekt.


Fakta:

Kinnevik har investerat i många Rocket Internet-företag. Men äger dessutom 25 % direkt i Rocket Internet.

I takt med att Kinnevik investerat allt mer pengar i den tyska startup-fabriken Rocket Internet och dess portföljbolag så har Rocket Internet-sfären fått allt mer uppmärksamhet i Sverige.

Men det är inte bara Kinnevik som är en återkommande investerare i Rocket Internet-sfären. Reinhold Zimmermann och Holzbrinck Ventures är lika återkommande. Dessa två investerar dock oftast i något tidigare skeden än Kinnevik. Men under det senaste året så har den mest återkommande investeraren varit JP Morgan. Varje månad har det varit en eller två nyheter om att banken gjort någon investering i ett Rocket Internet-företag, och då oftast för större belopp.

Nu står det klart att JP Morgan under september har investerat i Rocket Internet-företaget Home24, som säljer möbler via ehandel. Exakt hur mycket de investerade är inte kännt, men uppskattningen är 60-90 Mkr. För denna investering ska de ha fått strax under 2 % av ägandet.

Det är inte en av JP Morgans större investeringar. Men banken brukar också föredra att komma in i senare skeden och då investera högre belopp.

Från tidigare i år: Kinnevik ökar i potentiell börskandidat

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Cessatech

IPO-intervju med vd för Cessatech

Cessatech utvecklar evidensbaserade läkemedel med fokus på barn. Bolagets första produkt är en nässpray för barn mot akut smärta relaterad till medicinska procedurer. Intervju med Jes Trygved, vd för Cessatech, i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss