Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 september 2020

Implanticas IPO får teckna-rekommendation av analytiker

Implanticas IPO får teckna-rekommendation av analytiker


Implantica är ett medtechbolag som nu gör en större IPO på First North. Börsveckan ger en teckna-rekommendation till erbjudandet och så gör även Affärsvärlden.


Implantica är ett medtechbolag med verksamhet inom marknaden för implanterbara medicinska instrument och eHälsa. Det är en First North-notering men erbjudandet är relativt stort, hela 1 265 Mkr bjuds ut till 65 kr per aktie.

Flera saker talar för Implantica. Det första är att Peter Forsell har gjort en mycket lyckad resa från start till försäljning en gång tidigare. Det andra är att bolaget nu har en plattform som kommit relativt långt, där man har lösningar för tre enorma marknader; Behandla sura uppstötningar (reflux), fjärrkontrollera sitt urinrör och styra sin mättnadskänsla. Och det tredje som alltid är bra i en notering att ett antal fonder tar en stor del av IPO:n.

Börsveckan - Teckna

Börsveckan har tittat närmare på erbjudandet och ger det en teckna-rekommendation.

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger erbjudandet 5 av 6 i betyg och en tydlig teckan-rekommendation.

"Implanticas grundare Peter Forsell har en gedigen bakgrund inom implantatområdet och försäljningen av Obtech till Johnson & Johnson imponerar."

---

Erik Sprinchorn, förvaltare vid och grundare av TIN Fonder, kommenterar varför TIN Fonder deltar i emissionen och varför de gillar bolaget.


Se även video: IPO-intervju med vd för Implantica

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Seamless Distribution System vid spridningsemission

Intervju med vd för Seamless Distribution System vid spridningsemission

Intervju med vd för Seamless Distribution Systems som presenterar verksamheten i samband med en spridningsemission. SDS, Seamless Distribution Systems AB, är ett svenskt mjukvaruföretag som tillhandahåller lösningar och tjänster för digital försäljning och distribution till privatpersoner genom mobiloperatörer i tillväxtländer. Företaget erbjuder sina företagskunder en komplett lösning för digital distribution och hantering av elektroniska transaktioner. SDS förvärvade eServGlobal i juli 2019. SDS-koncernen nu har kunder i alla delar av världen i mer an 50 länder och når över 500 miljoner mobilanvändare genom mer an 2 000 000 aktiva forsaljningsstallen. SDS har cirka 220 anställda i Sverige, Frankrike, Rumänien, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Indonesien, Sydafrika, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Följ oss